PUZSÉR RÓBERT gyermekkori sérelmeiről vallott: "- Engem kiskoromban néha úgy megvertek, hogy a ..." (folytatás a cikkben)

Gyerekkoráról vallott a kritikus.


Pár nappal ezelőtt Bóta Gábor BótaCafé című, You Tube-on futó műsorának vendége volt Puzsér Róbert. A hosszú, közel 1 órás  beszélgetés megnézhető alább, mi most csak a publicista gyerekkorára vonatkozó részeket emelnénk ki – amelyekről kendőzetlen őszinteséggel vallott.
A kritikus szerint azért bántották az iskolában, mert „fura, idegesítő hülye gyerek” lehetett. „Megvolt ugyanez az attitűd, mint ma, nem tartozott azonban hozzá egy csomó minden, amit azóta szedtem fel” – magyarázta.

Ez az attitűd szerinte az „oppozíció manifesztuma” szerep volt – már 6 évesen is.

Hogy kinek álltam ellent? Tulajdonképpen mindennek és bárminek. Az anyámnak. Az anyám személyét vetítettem ki mindenkire, bármilyen szabályra, akármilyen elvárásra, követelményre” – fedte fel Puzsér. Hozzátette: az ellenállás főleg a „visszapofázásban” merült ki.

„Megvertek rendszeresen. Woody Allen fogalmaz úgy, hogy egy idő után beépítették a tantervbe a verésem” – mondta Puzsér.

Kiderült: soha nem ütött vissza, elsősorban azért nem, mert volt tudása arról, hogyan kell kezelni a fizikai agressziót, mivel csak félévente kapott pofont otthon.
Puzsér egy konkrét esetet is elmesélt: amikor Balatonon nyaralt, „összeszólalkozott a helyi csávókkal”, akik úgy megverték, hogy a susnyásban vérzett, és „a csalánok közt kellett összekaparnia magát”. Akkor megfogadta: elmegy küzdősportolni, és visszaadja a verést, de ez az indulata pár nap után elmúlt. 

„Inkább azt a következtetést vontam le, hogy az okos gyerek bármennyire is ellenáll, előbb felméri, hogy kivel szemben és mi fér bele” – mondta Puzsér.
Forrás: mandiner.hu

AKTUÁLIS