Kora reggeli figyelmetlen baleset!!! - Kukásautó gázolta halálra a nyugdíjast! Egy szemtanú végignézte az esetet! - Mutatjuk a részleteket:

A tragikus baleset március 7-én, kedden kora reggel történt Pécs Uránváros részében: mint a Bama megírta, a szemétszállító a Bánki Donát úton halad, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - elgázolta az idős gyalogost.  Mindenki igyekezett megmenteni az asszonyt

A sofőr és a többi szemétszállító azonnal az asszony segítségére sietett, a döbbent és sokkos járókelők pedig azt is elmondták, hogy mindent megtettek még a mentők kiérkezéséig is, hogy megmentsék a nőt. Ő viszont sajnos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 
- Láttuk, ahogyan nagy rohangálás közepette többen is oda szaladtak, a néni a kocsi elejénél feküdt. Még mindig rosszul vagyunk a látványtól, soha nem felejtjük el az ott történteket 

- mesélte lapunknak egy környékbeli. 

Vélhetően nem látták a takarásban lévő nőt

Az egyik cikk alatt egy kommentelő hölgy jelezte: ő maga is a segítők között volt: 

- A kukásokkal és a járókelőkkel azon voltunk, hogy segítsünk és életben tartsuk a nénit 

- írta a hölgy, aki azt is hozzátette: rögtön megkezdték a mellkaskompressziót, a mentősök pedig gyorsan kiérkeztek, akik már akkor jelezték nekik, hogy nagy a baj. Mint írta, a gondot az okozta, hogy a kukás vélhetően nem látta a takarásban lévő idős asszonyt, ugyanis éppen két háztömb közül állt ki: 

- Mikor én odaértem, az első kerék előtt, a kocsi orra alatt feküdt. A testén biztos nem ment át, viszont a karja csúnyán sérült a hölgynek. Az is lehet, hogy hirtelen szívmegállása volt a hölgynek és így esett be a kocsi alá. Máskülönben látnia kellett volna a kukásautót. Egy egy teljesen belátható rész 

- magyarázta a szemtanú. Azt azonban leszögezte, hogy mindez részéről csak spekuláció, a balesetet, magát ő sem látta, már a segédkezésben segített a többiekkel. 
A település polgármestere részvétét fejezte ki 

- Az autó személyzetét rendkívüli módon megviselték a történtek, a sofőr sokkos állapotban van. Számára a Biokom felajánlotta szakember segítségét. Osztozom az elhunyt pécsi asszony szeretteinek fájdalmában.
Forrás: borsodonline.hu

AKTUÁLIS