Szívszorító történet! Ritka rákot diagnosztizáltak az anyukánál, miután megszülte a „csodababáját”

 Egy nő számára nincs értékesebb, mint az anyává válás – egy kisbaba, akit gondozni és ápolni kell, akit el lehet halmozni az anyai szív minden szeretetével, és akit el kell kísérni az úton, míg felnőtté válik. Az első közös órák, napok, majd hónapok és évek bár tele vannak kihívásokkal, mégis felbecsülhetetlen kincsnek számítanak nemcsak a szülők, hanem a kis jövevény számára is. Még akkor is, ha ezt az örömöt kudarc-élmények sorozata és egy szörnyű betegség árnyékolja be.Mark és Roxanne Hollamby izgatottan várták, hogy négy baba elvesztése után végre a karjaikban tarthassák Larát, a „csodababájukat”. Roxanne számára a boldogság felülmúlhatatlan volt, hiszen az álma, hogy anya lehessen, végre beteljesült. Csakhogy nem tudta sokáig élvezni a gyermekáldás valódi örömeit: röviddel a szülés után az orvosai közölték vele, hogy rákos, méghozzá a kór egyik ritka, gyors lefolyású fajtájával, ami gyakorlatilag megszámlálja a napjait.„Elszakadni a legjobb dologtól, ami valaha történt velem, a legrosszabb. Ott volt mellettem ez a tökéletes baba, és csak nézem az arcát, és ő egy teljes csoda” – fogalmazott az újdonsült anyuka, mikor megtudta, milyen sors vár rá. Roxanne rákos megbetegedése a méhben jelentkezett, és a rendellenes terhességhez kapcsolódik. „Lehetséges, hogy a Lara babától vagy egy korábbi terhességből visszamaradt szövetek egy része rákosodott el” – vélekedett a 37 éves férj.

A 40 éves Roxanne összesen négy sikertelen terhességen volt túl Lara előtt, és az utóbbi 20 évben egy autoimmun betegséggel élt. Elmondása szerint, a krónikus fájdalmai elfedték a rák korai jeleit, így csak akkor fordult orvoshoz, amikor súlyos szívdobogása lett.

A nő legjobb barátnője, a szintén 40 éves Laura Oxley mindent megtesz, hogy támogassa Roxanne-t, akinek most minden (anyagi) segítség jól jön, hogy fedezni tudja a kezeléseket, illetve a gyermekfelügyelet és -gondozás költségeit. A kismama egy nagyon kemény és nehéz időszakot él át, amikor a kemoterápia és a további kezelések mellett egy szem gyermekétől is távol kell maradnia.Amikor a szívdobogása miatt orvoshoz fordult, kiderült, maga a HCG-hormon szintje, ami terhességre utal. Csakhogy az ultrahang kimutatta, rákos daganatokkal van tele Roxanne mindkét petefészke. További vizsgálatokból pedig kiderült, a kór átterjedt a nő hasüregére és tüdejére is: a legnagyobb tumorja 18 centiméteres.


Forrás: filantropikum.com


AKTUÁLIS