Figyelem! - Farkas kószálhat Budapesten! A térképen láthatjuk, milyen útvonalon érhette el a főváros területét:

Az állat nyomát jeladó segítségével Svájctól követték nyomon, eszerint Bécsnél is elbattyogott, majd a Fertő-tónál lépett be Magyarországra, a kinti szervek pedig nemsokára már Budapest környékén észlelték.


Hihetetlen utat tett meg, majd végül Budapest környékén kötött ki egy Svájcból induló farkas

Az állat útját nyomon követő Gruppe Wolf Schweiz ugyanis arról számolt be, hogy a jeladóval felszerelt, M237-es sorszámú farkas a svájci Surselva régiójából indult, majd Liechtensteinen és Bécsen keresztül érkezett Magyarországra.


Mint írják, a 2021-es születésű hím tavaly tavasszal fogott bele a nem mindennapi vándorútba

– Természetes, hogy a fiatal farkasok elhagyják a falkájukat, és területet keresnek maguknak, mielőtt elérik az érettséget, ami általában 22 hónapos korban köszönt be

– írták. 
Hozzátették, hogy az viszont igencsak ritka, hogy egy példány útját ennyire pontosan dokumentálhassák, így ők maguk is izgatottan várják a fejleményeket. Azt is elárulták, hogy „M237” a többiekhez képest is elképesztő utat tudhat maga mögött: légvonalban mérve is közel 700 kilométert kószált:
– M237 szerencsés – nemcsak azért, mert elkerülték, hanem azért is, hogy eddig sikerült sértetlenül vándorolnia, hiszen számtalan országúton és folyón kellett átkelnie. A megtett táv légvonalban mérve már 700 km felett van, de a valóságban ez sokkal több. Ahogyan ugyanis a térkép is mutatja, nem csak egyenesen sétált: Bécstől északra, a Duna mentén (vagy autópálya mellett, illetve a környéken), hogy aztán visszafordulva, sok kilométert megtéve végül átlépje a magyar határt a Fertő-tónál – szögezték le. 
Forrás: metropol.hu

AKTUÁLIS