Ezt gondoltad volna??? Súlyos betegségre utalhat, ha nem vagy éhes reggel!

Reggelente éhes szoktál lenni? Sokan azt mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése (főleg, ha a reggel 9 órás meeting előtt gyorsan harapsz párat a kedvenc pisztáciás coissant-odból), de vajon mi a valóság? 


reggel egyértelműen egy szuper lehetőség arra, hogy a testedet feltöltsd szuper tápanyagokkal és energiával a nap kezdéshez. Ráadásul összefüggésben van a jobb agyi teljesítménnyel (mondj igent a zabkására!) és az egészségesebb étkezési szokásokkal is.
Az azonban egyértelmű, hogy nem mindenki kezdi éhesen a napot, sőt! Néhányan azt mondják, hogy reggelente egyáltalán nincs étvágyuk, ehhez viszont Marisa Hope táplálkozási és wellness szakértőnek van egy pár hozzáfűzni valója, szerinte ugyanis ezzel a szervezet üzenni akar.
A szakértő - aki egyébként influenszer is - egy hosszabb posztban fejtette ki a véleményét ezzel kapcsolatban: 

„Nem vagy éhes reggelente, és sokkal többe energiád van, ha böjtölsz? Az, hogy reggel vagy ébredés után órákig nincs étvágyad, NEM egy pozitív dolog. Ez gyakran a megemelkedett kortizolszintnek és a vércukorszint ingadozásának és a lomha májnak a jele. Az étvágy, különösen reggel, jó dolog! A májunk csak addig képes a glükózt elraktározni, amíg nem kell más forrásokat megcsapolnia üzemanyagként. Ez az rutin lassú anyagcseréhez és hormonális egyensúlyhiányhoz vezet, pedig az utolsó dolog, ami jót tesz nekünk, hogy még több stresszt helyezzünk a szervezetünkre.Forrás: msn.com

AKTUÁLIS