Szuper hírek érkeztek: olcsóbb lesz egy alapvető élelmiszer!

 Megindultak a gabonaszállítások Ukrajnából, ennek köszönhetően pedig csökken a búza ára idehaza. A Gabonaszövetség tagozati elnöke az RTL Híradójának arról beszélt, hogy emiatt öt százalékkal csökkentik a liszt árát februártól.
A KSH adatai szerint már múlt hónapban átlag 900 forintot kértek egy kiló fehér kenyérért, kétszer annyit, mint egy évvel korábban – idézi fel az RTL, a csatorna szerint azonban a következő hetekben fordulat várható.
Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a búza ára akár öt százalékkal is csökkenhet februárban.

De ahogy a búza ára megy lefelé, és sajnos úgy néz ki, hogy továbbra is csökken a búza ára, ezt követi általában a liszt árának csökkenése is. 

– mondta a csatornának a szakember. A híradóból azonban kiderül, hogy a feldolgozók és a termelők panaszkodnak, ugyanis szerintük már a gazdaságok 10 százaléka fizetési nehézségekkel küzd, mert hetek óta esik a búza ára, mióta megindult a gabonaszállítás a háború által sújtott Ukrajnából. A magyar termelés árát pedig jelentősen, mintegy harmadával nyomta le az ukrán gabona.
Forrás: msn.com

AKTUÁLIS