NA EBBŐL MI LESZ! VÁRATLAN csekket kap több százezer magyar család a a KÖVETKEZŐ HETEKBEN! Lesz, akinél nagyon komoly összeg lesz a befizetendő!!!!
VÁRATLAN csekket kap több százezer magyar család a a KÖVETKEZŐ HETEKBEN! Lesz, akinél nagyon komoly összeg lesz a befizetendő!!!Felhívom a figyelmet arra, hogy amennyiben elévült követelésről van szó, úgy ha önként teljesítik azt, már vissza nem követelhető. Az alaptalan követelés önként megfizetése esetén pedig előfordulhat, hogy csak külön jogi eljárás útján tudják a befizetett összeget visszaszerezni.A felszólító levelek jelentős tartalmi és formai hiányosságokkal rendelkeznek.Az érintettek nem tudják beazonosítani a velük szemben felhozott állítólagos követelést (hiányzik, hogy az milyen tételekből áll, a mögötte lévő számla megnevezése, száma, kibocsátásának és esedékességének ideje valamint a számlán szereplő összeg tételes bontásban), és ezért eredményesen vizsgálni sem tudják a követelés jogosságát, továbbá esetleges elévülését. A levél feladója egy bizonyos…

Ismét zaklatja a lakosságot egy budapesti ügyvéd?

Az elmúlt napokban a Bio-Pannónia Hulladékfeldolgozó Kft. felé fennálló állítólagos tartozásokra hivatkozva több hatvani ingatlantulajdonos kapott levelet a Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodától, amelyben fizetésre szólítja fel a szolgáltató volt ügyfeleit, és egyben értesíti őket arról, hogy a korábbi követeléskezelő Főnix Faktor Zrt. az Energy-Credit Pénzügyi szolgáltató ZRt-re engedményezte az állítólagos követelést.

A felszólító levelek jelentős tartalmi és formai hiányosságokkal rendelkeznek.Az érintettek nem tudják beazonosítani a velük szemben felhozott állítólagos követelést (hiányzik, hogy az milyen tételekből áll, a mögötte lévő számla megnevezése, száma, kibocsátásának és esedékességének ideje valamint a számlán szereplő összeg tételes bontásban), és ezért eredményesen vizsgálni sem tudják a követelés jogosságát, továbbá esetleges elévülését.

Továbbá mindezt, csak egy egyszerű postai küldemény formájában tették meg, amely önmagában nem alkalmas sem az átvétel, sem pedig a kézbesítés megtörténtének igazolására.

Tisztázatlan, hogy a követelések engedményezése szabályosan történt-e, a követelt összegekről valaha is kaptak-e számlát az érintettek. Maga az engedményezésről szóló értesítés és teljesítési utasítás sem tartalmazza a követelés jogcímét, az esedékességét és más módon sem pontosan beazonosítható. Ez utóbbi pedig ellentmond a Ptk. engedményezésről szóló szabályainak is.

MINDEZEK ALAPJÁN AZ EMLÍTETT KÖVETELÉSEK ERŐSEN VITATHATÓAK.

Felhívom a figyelmet arra, hogy amennyiben elévült követelésről van szó, úgy ha önként teljesítik azt, már vissza nem követelhető. Az alaptalan követelés önként megfizetése esetén pedig előfordulhat, hogy csak külön jogi eljárás útján tudják a befizetett összeget visszaszerezni.

Ezek alapján mindenképpen javaslom, hogy elsőként a követelés fent is említett részletiről győződjenek meg, amennyiben a követelést nem tartják jogosnak.

AKTUÁLIS