FRISS! Csak kiderül a turpisság...ezért drágul az áram??

 


Megszerezte a német E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. százszázalékos részvénycsomagját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. – közölte az Opus az MTI-vel. A megvásárolt cég új neve szerdától Opus Titász Áramhálózati Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik a tiszántúli gázszolgáltatás is.

Van még kérdés arra nézve, hogy miért vezeti ki a kormány nagyhirtelen a tegnap még teli pofával hirdetett rezsicsökkentést? Tapsikolj, birkanépség, tapsikolj!.......

A volt felcsúti polgármesterhez, Mészáros Lőrinchez köthető cégé lett a tiszántúli áramszolgálató is, miután idén már felvásárolta a gázszolgáltatót. Több mint 770 ezer otthon áram- és gázellátása függ az új tulajdonostól.

Megszerezte a német E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. százszázalékos részvénycsomagját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. – közölte az Opus az MTI-vel. A megvásárolt cég új neve szerdától Opus Titász Áramhálózati Zrt.

Az Opus Energy még tavaly decemberben tett ajánlatot az E.ON Hungária Zrt.-nek a kelet-magyarországi áramszolgáltató százszázalékos részvénycsomagjának megvételére, és márciusban írták alá az adásvételi szerződést. Azért tartott több hónapig a tranzakció lezárása, mert be kellett szerezni a hatóságok engedélyeit.

Az ügylet érdekessége, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. ötvenmilliárd forint hitelt vett fel a Titász megvásárlásához a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló MKB és Takarékbanktól.

Az Opus Titász Zrt. Magyarország északkeleti régiójában (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye jelentős része) közel négyszáz településen, több mint 772 ezer otthonban és munkahelyen biztosítja a villamosenergia-ellátást.

A cég 18,7 ezer négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztói engedélyes tevékenységet és 26,2 ezer kilométer hosszúságú villamosenergia-elosztó hálózatot üzemeltet. A társaság villamosenergiaelosztóhálózat-vagyonának értéke meghaladja a 103 milliárd forintot. Az áramhálózattal összefüggésben a társaság évente 14 milliárd forint összeget fordít beruházásokra.

A Tigáz Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, amely 33,7 ezer kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet és Magyarország területének közel felét látja el földgázzal. Árbevétele 2019-ben 32 milliárd forint volt. A svájci központú, de magyar többségi tulajdonban lévő MET-nek 2017-ben adta el az olasz ENI, majd szűk két év múlva került a fele a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégcsoporthoz

Tevetenyésztésbe fog Mészáros Lőrinc Újabb agrárcéggel bővült Mészáros Lőrinc portfóliója – írta a az Mfor.hu. Augusztusban jegyezték be Felcsútra a Mészáros Agro Kft.-t, amely igazi családi vállalkozás: Mészáros Lőrinc fia vezeti a céget, amelyen gyermekeivel osztozik 25-25 százalékos arányban a leggazdagabb magyar.

Bár fő tevékenységként a gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztése szerepel, a listán van egy ritka tevékenységi kör is, a teve, teveféle tenyésztése. Az Mfor.hu szerint idetartozik a láma és az alpaka tenyésztése is.

A Telex.hu információi szerint az Opus Global régóta igyekszik váltani az áramtermelés (Mátrai Erőmű) felől a hálózatok felé, ez indokolta az északkelet-magyarországi hálózatos cégek (Tigáz és a Titász) felvásárlását. A lap szerint az Opus csak felerészt birtokolja a gáz-, illetve villamosenergia-hálózatos céget, a másik fele a családhoz közeli magántőkealapnál lehet.

AKTUÁLIS