A DRÁMA FOLYTATÓDIK! Ha van lakcímkártyád hatalmas bírságra számíthatsz! 2022. JÚLIUS 18-tól megbüntetnek ha nem jó a....

Most érkezett! Megbüntetnek ha nem ott laksz ami a lakcímkártyádban szerepel! 2022. JÚLIUS 18-tól megbüntetnek ha nem jó a lakcímed >>> Most érkezett! Megbüntetnek ha nem ott laksz ami a lakcímkártyádban szerepel! 2022. MÁRCIUS 1-től megbüntetnek ha nem jó a lakcímed >>>

Nagy erőkkel folynak a munkálatok a Belügyminisztériumban, előkészítik az új ekártyát, amely majd kiváltja a lakcímkártyát. Nagyon népszerű az új személyazonosító igazolvány, már idén januártól több mint félmillióan igényelték, és érdekes, hogy minden második ember kérte, hogy rögzítsék a kártyán az ujjlenyomatát is, ez továbbra is egy lehetőség csak, nem kötelező eleme a kártyának. Lehet azért is ilyen nagy az érdeklődés az e kártya iránt, mert ingyenesen állítják ki.

Arról nincs pontos információ, hogy mikortól lehet kiváltani az e kártyával a lakcímkártyát. És ha valaki 30 nap után nem jelentkezik be a jelenlegi tartózkodási helyére azt megbüntetik, ha kiderül. Hogyan lehet ezt majd bizonyítani azt még nem közölték, csak a tényt, hogy büntetnek érte 2022-től!

Az új ekártya más okmányok funkcióját is kiváltja, így az adókártya és a tajkártya helyett is használható, tehát nem kell több igazolványt cipelnünk magunkkal, ez az egy is elég lesz, tartalmazza minden adatunkat majd. Már az év elején sok problémát okozott egyes hivatalokban, hogy nem volt elég kártyaleolvasó , de most már minden kormányablak és okmányiroda fel lett szerelve kártyaleolvasóval, amellyel hozzáférnek az ekártyán szereplő adatokhoz.

Az biztos, hogy sem a forgalmi engedélyt sem a jogosítványt nem fogja helyettesíteni az e kártya, de ezekből is új típusú okmányok fognak készülni. A tervek szerint előfordulhat, hogy a forgalmi is kártyaformájú lesz a jelenlegi papíralapú okmány helyett.

AKTUÁLIS