Nagyon friss szabályok léptek életbe! DOLGOZÓK FIGYELEM! INGYEN TANKOLHAT, aki....

 


Amiről sokan nem tudnak: DOLGOZÓK FIGYELEM! ALANYI JOGON JÁR A BENZINPÉNZ RENGETEG DOLGOZÓNAK CSAK NEM TUDNAK RÓLA! Nagyon friss szabályok léptek életbe! A főnöködnek muszáj fizetnie, kérned sem kell ezekben az esetekben! Üzemanyag elszámolás– szabályok, kalkuláció

Jelentős segítséget nyújt a munkavállalóknak a Munka Törvénykönyvének azon rendelkezése, miszerint bizonyos esetekben a munkába járás költségének egy részét a dolgozó kifizettetheti a cégével.

A munkába járás költségeit térítendő összeg kiszámítása nem is bonyolult folyamat, sőt, egyre többen veszik igénybe ezt a lehetőséget. De honnan tudhatjuk, hogy mi megkaphatjuk-e egyáltalán ezt a térítést? És hogyan számíthatjuk ki, mekkora üzemanyag elszámolásból származó összegre számíthatunk? Kik jogosultak az üzemanyag elszámolására?

A Munka Törvénykönyvének 51.§-a alapján a munkavállaló követelheti a munkaadótól a munkába járásra fordított összeg egy részét. Erre több esetben is van mód: a leggyakoribb eset az, ha a munkahelyünk az általunk lakott település közigazgatási határán kívülre esik, tehát ha egy másik településre járunk dolgozni. A másik gyakori eset az, amikor, noha a saját településünkön belül található a munkahelyünk, azonban oda nem lehetséges helyi közösségi közlekedéssel eljutni. Tehát amennyiben egy adott település ipari parkjában van a munkahelyünk, és oda nem juthatunk el tömegközlekedéssel, akkor máris jogosultak vagyunk igénybe venni ezt a lehetőséget.

AKTUÁLIS