MOST ÉRKEZETT: Rémálom, ahogy lelőttek ezt a hatéves gyermeket Kijevben egy tűzharcban! CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLJUK A FELVÉTELEKET! - Nyugodjon békében! ÁMEN!

 

Ukrán katonák ukrán páncélozott járművek mellett Kijevben 2022. február 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.MTI/AP/Efrem Lukackij Hatalmas tűzharc alakult ki az éjszaka folyamán Ukrajna fővárosában. Több civil is megsérült, köztük egy hatéves kisfiú. Az éjszaka során komoly tűzpárbaj alakult ki Kijev nyugati részén, mely során egy hatéves kisgyermeket is eltaláltak a lövedékek – írja a CNN. A fiúcska olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az életét veszítette – jelentette a kijevi Okhmatdyt kórház. A tűzharcan két tinédzser és három felnőtt is megsérült – közölte a kórházban dolgozó Serhii Cshernysuk ám az ő állapotukról nincs bővebb információ. Ukrajna és Oroszország hadserege Dávid és Góliát. Így hasonlítják össze.
Az ukrán katonaság tagjai páncélozott szállítókocsik tetején ülnek csütörtökön, miközben egy úton haladnak a donyecki régióban.

A két ország katonai képességei így alakulnak:

Védelmi kiadások: Ukrajna 4,7 milliárd dollárt költött 2021-ben, ami alig több, mint a tizede az atomfegyverrel rendelkező Oroszország 45,8 milliárd dollárjának – derül ki a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének (IISS) legutóbbi “The Military Balance” jelentéséből.

Humán erőforrás: Oroszország fegyveres erőiben 900 000 aktív állományú, és 2 millióan vannak tartalékban. Ukrajnának 196 000 és 900 000 tartalékos katonája van. A szárazföldi erők terén Oroszország kétszeres előnnyel rendelkezik, 280 000 katonával Ukrajna 125 600-ához képest. A légiereje pedig csaknem ötször erősebb , 165 ezer fővel Ukrajna 35 ezreihez képest. Oroszországnak becslések szerint 200 000 alkalmazottja volt Ukrajnában és környékén. Fegyverek és járművek: Oroszországnak például több mint 15 857 páncélozott harcjárműve van, míg Ukrajnának 3 309. Több mint 10-szerese a repülőgépeknek – 1391 az ukrán 128-hoz, és 821 helikopter az ukrán 55-höz, ha a haditengerészet repülőgépeit is beleszámítjuk. Az IISS szerint ahol Oroszországnak 49 tengeralattjárója van, Ukrajnának nincs.

Harci akarat: Az ukrán erők azonban sikeres ellentámadásokat indítottak. Szakértők megjegyezték , hogy az ukrán csapatok puszta harci akarata, hogy megvédjék otthonaikat és családjukat az orosz erőszakos cselekmények ellen, a fegyveres erők legnagyobb erőssége. 

A következő képsorokat csak erős idegzetű olvasóink számára javasoljuk:
AKTUÁLIS