Hiába gyűlt össze sok vér Katinak az életmentő műtétére, nem kaphatta meg azt. Ez is csak itthon történhet meg... (2. oldal)

 

Igen, mindennel tisztában van, persze! Hogy borzasztóan kevés a vér, és hogy az életmentő műtéteket mindenképpen el kell végezni! Rendben! Akkor mondják ezt, és nyugtassák meg azzal, hogy ez a kormány, ez az egészségügyi rendszer mindent megtesz azért, hogy ő, 56-évesen is esélyt kaphasson az életre!

Ehelyett egy rendelettel, egy tollvonással úgy oldják meg a vérhiányt, úgy csökkentik a vérre várók számát, hogy lejjebb csavarják az értéket, és legfeljebb nem adnak oda rászorulóknak még abból sem, amit kimondottan nekik –jelen esetben, Katinak -ajánlottak fel ismerősök, barátok, jószándékú emberek! Két dologban kérnénk a segítségét a közvéleménynek, és esetleg az egészségügyben járatos ismerőseimnek:

1. vajon az irányított, TAJ számra érkező véradásoknál a kedvezményezettnek van-e bármilyen joga a felhasználásról való döntésben? Megtudhatja-e az érdekelt, hogy számára felcímkézve mennyi vér érkezett?

2. Ilyen esetben van-e lehetősége a Vérellátó felelős vezetőjének másképp dönteni, egyéni szempontokat figyelembe véve?

Ha bárkinek van ötlete, hogy most mit tegyen Kati, és azok, akik hasonló helyzetben vannak-lesznek, az ne habozzon! Megpróbálnánk hivatalos úton is célt érni de erre már ebben az érában, ebben az egészségügyben egyre kevesebb a remény!

Köszönjük előre is a segítségeteket.AKTUÁLIS