Egy évet sem adtak neki az orvosok…most nézd meg, hogy néz ...

 


Öt évvel ezelőtt, Emma Newman és Scot Garside életében eljött az a pillanat, amikor megszületett kislányuk, Charlotte. Az Anglia észak-keleti részében élő házaspár nagyon büszkék volt gyerekükre, annak ellenére, hogy a kislány a törpenövés olyan ritka formájával született, hogy a tudósok egyelőre még nevet sem adtak a betegségnek. A kislány születése napján mindössze 25 cm magas volt, és testsúlya alig érte el az egy kilogrammot. Olyan apró és törékeny, akár egy játékmackó.

Az orvosok nem voltak túl optimisták Charlotte túlélási esélyeivel kapcsolatosan. Az orvosok figyelmeztették a szülőket, hogy a kislány valószínűleg az egyéves kort sem fogja megérni.

Az édesanya sehol sem tudott vásárolni megfelelő méretű ruhákat kislányának, ezért nem maradt más választása mint baba ruhákba öltöztetni. Gyakran előfordult, hogy a kapucnis pulóvere zsebébe rakva hordta a kislányát. A házaspárnak egyedi készítésű kis pelenkákat kellett készíteniük a kislánynak. Meglepő módon, ezeknek ellenére Charlotte betöltötte az első életévét és a kislány továbbra is jókedvű és élettel teli huncut kislány.Bár a kislány komoly egészségügyi problémákkal küszködik, mint például a legyengült immunrendszere mellett máján egy ciszta is található , valamint értelmileg és fizikailag is le van maradva társaitól, de a szülők szerint kislányuk még tartogat meglepetéseket az életben, mivel arra sem számított senki, hogy akár a kétéves kort is elérheti. De Charlotte tele van energiával, és széles mosolyával és tűzvörös hajával azt üzeni, hogy nem adja fel a küzdelmet.

A kislány nővérei tudják, hogy Charlotte sokkal erősebb, mint amilyennek látszik. Pontosan úgy néz ki, mint egy játékbaba, de más gyerekekhez hasonlóan ő is szeret szaladgálni a lakásban és imádja, ha feldobják. “Az emberek félnek ölbe venni, mert attól félnek, hogy nagyon törékeny, de ő egy igazi kis bokszoló és egy percig sem szeret nyugton maradni.”“Lehet, hogy a mérete aprócska, de a személyisége óriási, és mindent meg akar csinálni, amire a többi korabeli gyerek képes” – mondta a kislány 30 éves édesanyja.

AKTUÁLIS