BRUTÁLIS ROBBANÁS RÁZTA MEG UKRAJNÁT! - Nyugodjon békében a hős katona! ÁMEN

 


Hősnek kiáltottak ki egy ukrán katonát, miután felrobbantott egy hidat, hogy megakadályozza az orosz tankok előrenyomulását.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Vitalij Szkakun Volodimirovics katona az orosz tankok előrenyomulásakor egy Krímhez közeli hídnál állomásozott. Volodimirovics nem tudta időben elhagyni a helyőrséget, így drasztikus lépéshez folyamodott. Úgy döntött, hogy ott marad a helyszínen és gondoskodik a híd felrobbantásáról, amelyet az oroszok használtak volna, hogy átmasírozzanak a tankjaikkal. Ez a hősies cselekedet azonban az ukrán katona életébe került.

Hazája fegyveres erői azóta hősnek kiáltották ki, amiért ilyen bátran és élete feláldozásával védte a hazáját.

“A tankoszlop előrenyomulásának megállítása érdekében a Henichesk-híd felrobbantása mellett döntöttek. Vitalij Szkakun katona önként vállalta ezt a feladatot. Felaknázta a hidat, de nem tudott elmenekülni, így magával együtt felrobbantotta”
– olvasható a posztban.

„A bajtársunk meghalt. Hősies tette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását, ami lehetővé tette az egység számára a védelem átcsoportosítását és megszervezését” – folytatták a bejegyzésben. A tengerészgyalogság arra kéri a Főparancsnokságot, hogy ítéljék oda Szkakun Vitalij Volodimirovics tengerésznek az állami katonai kitüntetést.

Erőfeszítései ellenére úgy vélik, hogy a területet mára elfoglalták az orosz erők.

A tűzharcok azóta is tartanak, jelenleg Kijev ostroma zajlik.

Oszd meg ezt bejegyzést, hogy eljusson az ismerőseidhez is!

AKTUÁLIS