FRISS! A dohányzókra sokkal veszélyesebb a vírus! Ilyen súlyos tünetekre kell számítanod:Milyen veszélye van a járvány idején a dohányzásnak és az elektronikus cigaretta használatnak?

- COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban -A COVID-19 fertőzés és a dohányzás, mint betegségbefolyásoló tényező kapcsolatát vizsgáló, jelenleg rendelkezésre álló tanulmányok többsége úgy találta, hogy a dohányzók körében magasabb a COVID-19 okozta súlyos betegségek, köztük az intenzív osztályos kezelést szükségessé tevő életveszélyes állapotok előfordulása.

A dohányzásról és az E-cigaretta használatról egyaránt kimutatták, hogy károsítják az immunrendszert, a légutakat és a tüdőszövetet, valamint a tüdő tisztító működését, amely a kórokozók eltávolítását szolgálja, ezek a hatások együttesen hátrányosan befolyásolják a légúti fertőző betegségek kimenetelét.

A vírus fertőzések átvitelében szerepe lehet a dohányzó által kilélegzett füstnek és az Ecigaretta használatakor kifújt aeroszolnak.

A fentiek miatt különösen javasolt a dohányzás és az E-cigaretta használat abbahagyása, vagy amennyiben ez nem sikerül, a COVID-19 megelőzésével kapcsolatos higiénés rendszabályok és a nemdohányzók védelméről szóló törvényben foglaltak betartása.

AKTUÁLIS