Ma 8 óra 5 perckor megállítottak a rendőrök és már kezdték megírni a büntetésem, amikor EZ történt:

- Jóestét ! Kérem az igazolványát !

- Jóestét ... máris adom ! - Azt tudja , hogy kijárási tilalom van és , ha nem tudja hitelt érdemlően igazolni , hogy jogszerűen tartozkodik közterületen , akkor szabálysértést követ el , melynek pénzbírság lesz a következménye !

- Igen tudom .... . De nem tehettem mást , mert rozmaringért küldtek el otthonról ! Ugyanis a feleségem rozmaringos kacsát akar sütni ..

- Uram ! A kijárási tilalom mindenkire vonatkozik ! Egyébként minden élelmiszerbolt zárva van 19 óra után !

- Az lehet , de nekem ma kell hazavinnem rozmaringot , nem várhatok vele holnapig !!!

- Felszólítom önt , hogy ne emelje fel a hangját ! Az érvényben lévő rendelkezések értelmében ön most jogsértò magatartást folytat , ezért feljelentem ! Kérem a lakcímkártyáját is !

- Drága rendőr úr ! Az Isten áldja meg magát , könyörgöm segítsen nekem ! Jelentsen fel, bánom is én , de nekem rozmaringot kell hazavinnem !!!

Erre a járőrtárs közbeszól .
- Csináljon pekingi kacsát az asszony !

- Azt nem lehet , azt nem szereti ...

- Nézze uram ! Egy Világméretű járvány pusztít mindenhol ! A járvány megakadályozása érdekében az Operatív Törzs javaslatára a Minisztereknök elrendelte a kijárási tilalmat ! Csak nem képzeli , hogy a lescsányos kacsája miatt önnek mindent szabad !!!

- Rozmaring . Rozmaringos kacsát akar csinálni az asszony !

- Akkor most megírom a feljelentést és a legrövidebb úton hazamegy , különben előállíttatom !

- De a rozmaringos ...

- Hallja , ne kezdje el nekem !!! Menjen haza és adjon neki egy pofont ! Mit képzel az ön felesége .... Egyen zsíriskenyeret ! Örüljön , hogy van mit enni !!! Lescsányos kacsa ... , fene a jó dolgát !

- Nem neki lesz . Tegnap hozzánk költözött az anyósom ! Ennek örömére az asszony rozmaringos kacsát csinál az anyjának , de nincs otthon rozmaring ... - Az anyósnak ?

- Igen .

- Odaköltözött ?

- Sajnos ...

- Üljön be a kocsiba , a Keleti pályaudvar elött rengeteg rozmaring van . Ott szedhet , aztán hazavisszük !

- Köszönöm !

(Gyengébbek kedvéért ez egy vicc )

AKTUÁLIS