Egy vidéki kis éttermem és 3 gyerekem van. Én eddig nem panaszkodtam, de az emberek már a harmadik hullámról beszélnek. Komolyan mondom, ha.....Egy vidéki kis éttermem és 3 gyerekem van. Én eddig nem panaszkodtam, de az emberek már a harmadik hullámról beszélnek. Komolyan mondom, ha ez tényleg bekövetkezik vagy el kell adjuk mindenünket vagy mi éhen halunk. 30 éve fizetek becsületesen adót. Nem tudom, hogy szólt e valaki a kedves miniszterelnök úrnak, de már nem a régi világ van. Egy forintot nem tudunk zsebbe tenni úgy, hogy ne adózzunk utána busásan.

Az online pénztárgép óta több hónapban is minuszos volt a családi éttermünk, pedig, aki benne van az tudja, hogy nem ritka a napi 16-18 óra kemény robotolás. Tulajdonképpen a semmiért dolgozunk. Erre most itt ez a vírus, persze ha igaz, mert az unokatestvérem kapta el csak a környéken, ő is 3 nap teázás, pihenés után már el is felejtette az egészet.

Most tényleg még ki kell találni ezt a harmadik hullámot? Miért érzem azt, ha tavasszal is ennyi tesztet végeztek volna, akkor is annyi 'fertőzött' lett volna, mint most? Na mindegy, hisz én csak egy kis vidéki maszek vagyok és nem kutató orvos és különben is a mi időnkben még az influenza volt a divat.

Elnézést kérek, hogy ezzel viccelődök, de kínomban már csak ennyi telik. A 3 gyermekünk itthon van, teljesen lefoglalnak bennünket, az éttermünk zárva van és ha jól értem még hónapokig ez így fog maradni. Ki fog rajtunk mégis segíteni? A Jó Isten? Bár úgy lenne...

Én úgy érzem, hogy le sem tojja senki a fejünket. Értem én, hogy meg akarnak védeni minket a rettegett vírustól, de az éhenhalástól ki véd meg bennünket és több ezer hasonlóan járt honfitársunkat? Örülnék, ha a mélyen tisztelt operatív törzs nem csak azt jelentené be napi szinten, hogy hány száz embert bírságolt meg a rendőrség, mert 20:10-kor még az utcán mert lenni, hanem azt is, hogy hogyan mentik meg a több ezer rászoruló embert??!! Legyen kedves megosztani, aki szintén várja ezekre a kérdésekre a választ, talán eljut az illetékesekhez.


Hálásan köszönöm a figyelmet,
egy vidéki éttermes.

AKTUÁLIS