DÖBBENET, hogy mekkora vagyont hagyott hátra Pécsi Ildikó:Pécsi Ildikó hatalmas szíve, de határozottsága, igazságérzete, józan előrelátása is közismert volt. A Blikk megtudta: már korábban letétbe helyezte végrendeletét, amit az elmúlt években többször is megváltoztatott. Pedig nem kellett volna hivatalosan végrendelkeznie a szombaton hajnalban elhunyt Kossuth- és Jászai-díjas színművésznőnek, amennyiben minden vagyonát kizárólag a fiának szánja. Vajon kik lehetnek azok a szerettei, barátai, esetleg kollégái, akiknek akár egy kedves tárgyával, esetleg anyagi javakkal, vagy nagy értékű ingatlannal akarta meghálálni a gondoskodást, vagy éppen bebiztosítani jövőjüket?

- Öt éve gyakran szóba került közöttünk, hogy végrendeletet írt Ildikó, sőt többször meg is változtatta azt – erősítette meg a Blikk információját L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia és legközelebbi bizalmasa, aki azt is elárulta lapunknak, hogy kifejezett kérésére ő maga nincs az örökösök között. – Én sokkal többet kaptam tőle az elmúlt húsz évben, amit nem lehet anyagi javakban mérni. Kifejezett kérésemre, remélem semmilyen szinten nem is vagyok megemlítve a végakaratban. Úgy gondolom, hogy az örökség a családtagokat, az első számú leszármazottat, a vérszerinti fiát, Szűcs Csabát illeti meg. Rengeteget beszélt nekem Ildikó a végakaratáról, azt is elárulta, hogy kinek mit szeretett volna adni. Folyamatosan változtatta az iratban foglaltakat az elmúlt öt évben, ám a végakarata tartalmáról nem nyilatkozhatok – szögezte le a Blikknek a gyászoló barát.

Dr. Magyar György, a néhai házaspár ügyvédje, jogásza és vagyonkezelője őrzi a nyáron elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó végakaratát is, aminek a hagyatéki eljárása már elindult. Pécsi Ildikó is rá bízta végakaratát. – A halál esetére szóló rendelkezést ahogyan korábban Pécsi Ildikó, férje is irodánkra bízta. Külön-külön rendelkeztek – kezdi Dr. Magyar György, aki családi barátként is gyászolja a művésznőt.

AKTUÁLIS