DRÁMA! Több 30 éves is van a járvány legújabb áldozatai között! Ez történt velük pontosan:A harmincas korosztályhoz tartozók is vannak a járvány magyarországi áldozatai között. A Blikk is megírta, hogy 4440 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 165 901-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elémúlt 24 órában 96 beteg vesztette életét, s a közölt adatok szerint három, a harmincas korosztályhoz tartozó fiatal is van az elhunytak közt.

Meghalt egy 31 éves férfi, akinél alapbetegségként heveny veseelégtelenséget írnak, egy 30 éves férfi, akinél leukémiát állapítottak meg, illetve egy 34 éves férfi, akinél egyelőre semmilyen alapbetegség nem szerepel, csupán annyit írnak a koronavirus.gov oldalon, hogy az adatok feltöltés alatt.

Az elhunytak száma 3568-ra emelkedett, 38 074-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 124 259. Az aktív fertőzöttek 23%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 512 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 604-en vannak lélegeztetőgépen. Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A komány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét. Továbbra is kérik a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

AKTUÁLIS