Sokan már nem is ismerik, de Ez volt gyerekkorunk egyik egészséges csodanövénye! Tudtad mi mindenre jó?

Sokan már nem is ismerik, de Ez volt gyerekkorunk egyik egészséges csodanövénye! Tudtad mi mindenre jó?Papsajt: Ez volt gyerekkorunk egyik egészséges csodanövénye! Ezért voltunk mi olyan egészségesek, ezért nem voltunk allergiásak, és nőttünk is mint a gomba. Tudtad mi mindenre jó?

Régen a gyerekek ezt a növényt ették, az árok szélén, és a játszótereken. Enyhén sós, sajtos íze miatt. Az öregek pedig gyógyhatása miatt teát főztek belőle. Ma már kevesen tudják de ez a növény, amit népiesen csak "papsajtnak" nevezünk rendkívül erős immunerősítő. Európa szerte megterem, hiszen kicsi a tápigénye, és elviseli a szélsőséges időjárást is.

Termését a régi emberek gyomorfájdalmakra és immunrendszer felerősítésére használták. De csonterősítő hatásáról is ismerték. A régi emberek, jártukban-keletükben az út széléről napi rendszerességgel fogyasztották. A gyerekek is játék közben, ha a fűben papsajtra bukkantak, rögtön leszedték és megesdték. Talán ennek is betudható az, hogy bár a mi sosem ettünk ulti vitaminokat, mégis majd kicsattantunk az egészségtől.Bizonyára sokan vannak még akik gyerekkorukban ették a papsajtot.

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS