Majka kiakadt a szociális támogatásért kuncsorgó zenészekre: Gusztustalan és felháborító, hogy .... Osszuk meg, ha egyetértünk Majka szavaival

Nem igazán érti, hogy egy ismert és népszerű zenészek miért kuncsorognak szociális támogatásért.Teljesen átalakult a zenei iparág: régen meg tudtad szedni magadat befutott előadóként az albumeladásokból, de ma már a legnagyobb neveknek is a koncertezés jelenti a fő bevételi forrást. A járvány mindent felborított, és a zenészeknek, akiknek nincsenek tartalékai, most a csőd szélére kerültek.

Az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) és az Artisjus azonnal lépett, és a koronavírus miatt nehéz anyagi helyzetbe került előadók és szerzők összehangolt megsegítésére rendkívüli szociális támogatásokat tett elérhetővé.

Közben az Index birtokába került a lista, amit az EJI nem akart közétenni a weboldalán. Itt látható, hogy egyéni elbírálás volt, ahol például Győzike is kapott támogatást:
R. Kárpáti Péter, Terecskei Rita, Törőcsik Franciska, Vásáry André, Vitáris Iván (72 ezer forint)
Falusi Mariann, Ihos József, MC Hawer, Nyertes Zsuzsa, Pokorny Lia, Rekop György (88 ezer forint)
Kálloy Molnár Péter, Laár András, LL Junior, Xantus Barbara (96 ezer forint)
Győzike (112 ezer forint)

Az Artisjusnál azonban közétették a teljes listát, itt olyan neveket olvashatunk, mint Csík János (Csík Zenekar), Kállay-Saunders András, Polgár Odett, Mező Misi, Pély Barna, Tolvai Reni, Varga Líviusz (Quimby) vagy Zságer Balázs (Zagar). Artisjusnál mindenki bruttó 160 ezer forintot igényelhetett.

Az Index megkereste Majkát, aki a privát Facebook oldalán is kiakadt ezen az egészen, a lapnak pedig azt nyilatkozta, hogy gusztustalannak és szánalmasnak tartja ezt az egészet.

Majka posztja alatt több ismert zenész is felháborodását fejezte ki, amikor végignéztek a névsoron.

A lényeg egyértelmű: olyan ne kuncsorogjon támogatásért, akinek nem kellene. Majka pédául elmondta azt is, hogy az ő zenekarából is jelentkezett valaki, de a pénzt aztán jótékony célra ajánlotta fel.

AKTUÁLIS