„Lehet, hogy jövő héten összeházasodunk!” Megszólaltak a családalapításról Hosszú Katinkáék


Ekkor érkezik az első baba!

Május 20-án volt egy éve, hogy Hosszú Katinka és Gelencsér Máté úgy döntött, egymás mellett folytatja az életét. Azóta sem nyilatkoztak még senkinek arról, hogyan indult a kapcsolatuk, féltve őrzik a magánéletüket. Annál azonban most kivételt tettek, és családalapítási terveikbe is beavatták a lap olvasóit.

Az úszónő még gyermekkorából emlékszik Mátéra, hiszen régen ő is úszott. A 16-17 éves fiú nagyon tetszett az akkor 13-14 éves Katinkának, de a sors messzire repítette Mátét, hiszen Sydneybe ment tanulni, míg ő Los Angelesbe. Azóta is mosolyognak azon, hogy a világ két legtávolabbi pontjára kerültek egymástól. Sokáig azért sem lehetett volna köztük semmi, mert Máté csak átutazóban volt Magyarországon. Amikor azonban legutóbb hazajött, valami megváltozott.

– Az egyik ismerősöm hívott, hogy menjek el vele egy házibulira, lesz ott egy belevaló srác is, aki épp itthon van külföldről, régen úszott, talán ismerem is, Gelencsér Máté a neve. – kezdi a magazinnak Katinka, aki akkor épp szingli volt, és a barátai folyton keríteni akartak valakit. Végül elment, de csak tíz percig maradt a házibulin, Mátéval összenevettek, de más nem történt. Utána azonban felgyorsultak az események, Máté ráírt, hogy szeretne vele találkozni, majd ebédelni mentek, amit végignevettek. A többi, már történelem. De bármilyen furcsa is, Máté nem igazán tudta, ki az a Hosszú Katinka. Annyit tudott róla, hogy úszó, és nyert már olimpiai aranyat, de nem ismerte a hátterét.

A megismerkedésük elején még úgy volt, hogy Máté visszamegy Afrikába, ahol otthagyott mindent: a magánéletét, a munkáját, a cégét. Végül aztán itthon maradt, mert hamarabb jött az esős évszak, mint tervezte, magyarázza el Máté, aki akkor még nem tervezett komolyan ezzel a kapcsolattal.

– Aztán találkoztatni kezdtünk, randizgattunk, egyre többet, egyre gyakrabban, és minden egyre mélyebb lett. Az elején egymásnak feszültünk, mindketten elég makacsok vagyunk. Egyikünk sem engedett, de ez így volt jó: így alaposan megismertük egymást. Én is voltam házas, ugyanúgy, mint ő, ez is közelebb hozott bennünket egymáshoz - mondja Máté, akin látszik, hogy csak úgy sugárzik a szerelemtől, boldogságtól.

Katinka már az elején lecsekkolta Mátét a családalapítással kapcsolatban:

– Már pár randi után feltettem neki olyan kérdéseket, amiktől a pasik falra másznak, például hogy hány gyereket szeretne: Mint a hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmben! Azt hittem, hogy Máté elszalad, de rávágta, hogy négyet-ötöt. Jövőre! – meséli nevetve Katinka, hozzátéve, hogy ez a zrikálás azóta is megmaradt köztük, a gyerektéma viszont márt nem csupán viccből merül fel. – Azóta megbeszéltük, hogy legalább hármat szeretnénk, és ikreknek is nagyon örülnénk. Bár egyelőre nem tudom elképzelni a terhességet. Az úszás abbahagyása után közvetlenül még biztosan nem szeretnék terhes lenni, mert akkor mikor ereszthetek le végre egy kicsit? Abban egyeztünk meg, hogy a visszavonulásom után még két-három évet várunk a babával.

A házasságtól sem zárkóznak el:

– Meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy improvizálni fogunk, és azt mondjuk: a jövő héten összeházasodunk. Nem lehet tudni! – zárta a beszélgetést nevetve Máté.

AKTUÁLIS