Így sínylik meg a boltok a 65 év felettieknek fenntartott idősávot: - Önnek mi a véleménye?

Így sínylik meg a boltok a 65 év felettieknek fenntartott idősávot: - Önnek mi a véleménye?A vásárlóerő csökkenése miatt az olcsóbb termékek felé fordulhatnak az emberek, emellett mostanság inkább a helyi, kisebb üzletekben intézik a bevásárlásaikat. További hatása is van a járványhelyzetnek: a kiskereskedelmi boltokban jelentős a forgalomcsökkenés abban az időszakban, amikor csak a 65 év felettiek vásárolhatnak, így változhat a boltok nyitvatartása.

A kijárási korlátozások elején az emberek inkább a nagyobb üzletekben intézték a bevásárlást, míg mostanra áttértek a közeli, kisebb boltokra, ugyanis felértékelődött, hogy sok mindent helyben is be tudnak szerezni. Ez erősítheti a vásárlóerő várható visszaesése is – derül ki Pekó László a Co-op Hungary igazgatósági elnökének Világgazdaságnak adott interjújából. Emellett arra is rávilágított, hogy komolyan sújtja a boltokat a 65 év felettieknek fenntartott, 9-12 óráig terjedő idősáv is.

“A délelőtti órákban akár a felére is visszaesik az árbevétel, tizenegy és dél között alig van vásárló, ezt pedig a délutáni órákban tapasztalt növekedés nem mindig kompenzálja. A korlátozás különösen hétvégén okoz gondot, főként azokon a településeken, ahol a bolt eleve délig tartana nyitva” – mondta a cégvezető, ellenben a boltok tovább tartanak nyitva, ami növeli a költségeket. A problémára jó megoldás lenne, ha szűkítenék a nyugdíjas korúak idősávját a 10-12 vagy a 11-13 óra közöttre. - írja a Startlap.hu

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS