84 évesen halt meg koronavírusban az ápolónő. Utolsó napjaiban is a betegeket ápolta, nem törődve, azzal, hogy...

Hetekkel a halála előtt még olyan keményen dolgozott, mint a fél évszázaddal fiatalabbak - ha nem keményebben. A koronavírus azonban sajnos őt sem kímélte.


Nem csak az osztály, ahol dolgozott, de az egész kórház igazi hősként tekintett arra az idős asszonyra, aki 84 évesen még heti három éjszakai műszakot vitt, mint nővér. Vasárnap hunyt el a koronavírus-járvány következtében. A brit dédnagymama pontosan tudta, hogy megfertőződhet, és hogy életkora miatt rendkívül veszélyeztetett, a családja mégis abban reménykedett: az életerős nő mindenkit túlél majd. Sajnos nem így történt...

Az oxfordshire-i Witney Community Hospital kórház dolgozói kétségtelenül legendaként emlegetik még hosszú éveken keresztül Margaret Tapley-t. Az asszony azt követően helyezkedett el nővérként, hogy gyermekei felnőttek. Mindez bő negyven évvel ezelőtt volt. Noha már rég nyugdíjba vonulhatott volna, nem akarta otthagyni az egészségügyet. Egészen április 10-ig dolgozott.

Margaret Tapley ugyan már korábban is észlelte magán a koronavírus okozta betegség tüneteit, kórházba csak csütörtökön szállították - pár nappal később azonban a vírus felülkerekedett, és legyőzte a szervezetét.

AKTUÁLIS